English תנאי שימוש הודעות מפת האתר פורום צור קשר דף הבית  
דף הבית חדשות ודיווחים  חדשות מהארץ ומהעולם  הרופאים הטובים ביותר-פורסם במעריב 25.3.2013

פורסם במעריב ב-25.3.2013

http://www.nrg.co.il/online/48/ART2/451/123.html

http://www.nrg.co.il/online/48/HP_225.html

הכי טובים 2013: הרופאים הנבחרים

 שרי מקובר-בליקוב צילומים: יוסי אלוני

הבאנו בדיקה

למרות הקיצוצים והמחסור בכוח אדם ובמיטות, מערכת הבריאות שלנו היא עדיין מהטובות והשוויוניות בעולם, גם בזכות האיכות הנדירה של הרופאים והצוותים הרפואיים שקשה למצוא במקומות אחרים.
שרי מקובר סרקה את המערכת לאורכה ולרוחבה כדי להביא את רשימת המצטיינים בתחומם. בין הקריטריונים לבחירה: ידע ומיומנות מקצועית, לב חומל וגישה אמפתית לחולה.

השנה האחרונה הייתה מהקשות שידעה מערכת הבריאות: תקציבי חסר, מחאה והפגנות רופאים נגד תנאי העבודה והשכר.
התקנים בבתי החולים נותרו מצומצמים עד כדי סיכון חיים, החולה נהיה תובעני יותר ובקיא בתביעות משפטיות, תוכניות מחקר ופיתוח קוצצו ביד גסה, הרופאים הצעירים קרסו תחת עול העבודה, ומתמחים ברחו לחו"ל או עברו הסבה למקצועות פרא-רפואיים מתגמלים יותר. למרות כל זאת, כסוג של נס, הרפואה בישראל עדיין מצוינת. תוחלת החיים עולה, תמותת התינוקות אפסית ושירותי הבריאות מדורגים גבוה ברשימת המדינות המפותחות.

למרות הקושי, אצלנו מקבלים יותר. יש לנו חוק ביטוח ממשלתי ונגישות לשירותי רפואה בלי תנאים מוקדמים. 

פרופ' פנחס ליבנה, מנהל המערך האורולוגי במרכז הרפואי רבין צילום: יוסי אלוני
בארצות הברית עורכים מגביות לבני המעמד הבינוני אם איתרע מזלם להזדקק לשיקום בהיותם לא מבוטחים. בישראל הנזקקים קודם כול יטופלו, ורק אחר כך יתחילו לבדוק אם הביטוח בתוקף. באירופה התור הממוצע לרופא ילדים הוא שבוע.

בישראל אם יקבעו לילד תור לעוד שבוע, אבא שלו ישרוף את הסניף. מערכת הבריאות בישראל מתקיימת בתנאי חסר, אבל רופאים נוהרים אל מחלקות בתי החולים ועושים את עבודתם נאמנה. מלבד היוקרה המתלווה למקצוע, הם מוצאים עניין רב בעבודתם, ורואים בה שליחות חברתית.

זו השנה ה-12 לרשימה הממליצה על הרופאים הטובים ביותר בתחומם. מדובר בקלינאים מעולים, בעלי ידע, ניסיון ויכולת אבחון גבוהה, וחשוב לא פחות: מצטיינים בהתנהגות אנושית, רגישה ואמפתית. רופא אינו יכול למלא את ייעודו כראוי אם הוא חסר תכונות כגון צניעות, כבוד לזולת וקשר בלתי אמצעי עם החולה.

פרופ' מונדר בולוס. מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה קלינית במרכז הרפואי רמב''ם צילום: יוסי אלוני

     
רבים מהרופאים שכיכבו ברשימה בעבר פרשו מהעבודה הממסדית לגמלאות או פנו לעיסוקים מתגמלים יותר, אך במקביל פרחו כישרונות צעירים שניחנו ברמה מקצועית גבוהה, בלב חומל ובאוזן קשבת. אמנם קשה להתחקות אחר הרופא הטוב ביותר בתחומו, אך השקענו מאמצים רבים כדי לוודא שהרופאים המוזכרים בכתבה השנה, כמו בכל שנה, הם המצטיינים בתחומם.

הרשימה, המתפרסמת מדי שנה, זוכה להד ציבורי נרחב ומשמשת כמורה נבוכים לרבים הנזקקים לטיפול רפואי איכותי. האחריות הרבה המוטלת על כתפינו מחייבת אותנו לדרג מחדש מדי שנה, בזהירות וביסודיות, בעזרת מאגר המלצות המתבסס על מאות דיווחי חולים לצד דעתם המנומקת של צמרת הרופאים.

מסייעים לנו במיזם רופאי קהילה ורופאים מומחים, מנהלי מחלקות ומנהלי מוסדות רפואיים, נציגי קופות חולים, חברות הביטוח הרפואי, אנשי תקשורת המתמחים בתחום, בעלי מדדי דירוג בתחום הרפואה ואישים ועמותות העוסקים בהפניה לטובים ביותר.

עם זאת, חשוב להדגיש שמעריב אינו מכון מחקר, ואיסוף המידע לא התבסס על שיטות מחקר מדעיות. מדובר בעבודה עיתונאית ובהמלצה נקייה מאינטרסים אשר לא הושפעה בשום פנים ואופן מלחצים, מיחסי ציבור, מהכפשות ומהמלצות בדויות ושמות שאינם ראויים.
     

פרופ' יוסף קלאוזנר, מומחה בכירורגיה של הלבלב, סרקומות, מערכת העיכול וניתוחים מורכבים צילום: יוסי אלוני

    
כך בחרנו:
הרשימה מתבססת בראש ובראשונה על מאות הדיווחים, המכתבים והרשמים שחולים ובני משפחותיהם שולחים אלינו לכל אורך השנה בנוגע לרופאים המומחים שעמם באו במגע; מעגל הביסוס השני הוא מאות שיחות חשאיות עם רופאי משפחה ורופאי קופות המפנים מתוקף תפקידם למומחים השונים; ולבסוף הצלבות אין-ספור עם צמרת הרפואה הציבורית והפרטית בישראל, שהוסיפה אף היא המלצות והצעות.כל אלה נבדקו היטב כדי למנוע הסגת יריבים ודחיפת מקורבים. חשוב לזכור כי רופא הוא לעולם מרכיב אחד ממערכת רפואית מגוונת, שלכל חלק ממנה השפעה מכרעת על איכות חייו של החולה. עוד יש לזכור כי הרשימה הוגבלה מראש למספר מסוים של שמות, ולעולם יוותרו רופאים מעולים מחוצה לה. כמו כן דווקא המומחים הגדולים ביותר עוסקים במחלות ששיעורי הפטירה בהן גבוהים מהממוצע. עם זאת, הרופאים הטובים ביותר הם קונצנזוס. שמם הולך לפניהם והם נודעים בכישוריהם, המקצועיים והאנושיים. רופאים אלו רכשו את שמם הטוב לאורך השנים בזכות הגעה להישגים מקצועיים, התבלטות בכנסים ותרומה לשדה המחקר. שמם נמצא מודגש בעת זוהר ברשימות חסויות של רבנים ומנהלי עמותות העוסקים, ממש כמונו, בהמלצות על הרופאים הטובים ביותר. הרשימה אינה כוללת את הרופאים שפרשו לגימלאות, גם אם הם עדיין פעילים מצטיינים בתחומם. החרגות התקיימו רק במקרים נדירים, והשיקול המנחה היה תרומת הרופא הגמלאי לשירות הציבורי. כמדי שנה הוצאו מהרשימה רופאים דגולים אשר הפנו את מלוא מרצם למחקר או לתחום הניהול, והקטינו משמעותית את פעילותם בפרקטיקה. באופן טבעי, ובניגוד גמור לאלו, גם השתדלנו להוציא מהרשימה רופאים שהיו מעורבים ברשלנות רפואית קלה כחמורה. עם זאת, אין כמעט רופא שלא התמודד עם תביעות משפטיות או משמעתיות, ועל כן שקלנו כל מקרה לגופו. נציין כי סדר שמות הרופאים הוא אלפביתי, ואין בו כדי להעיד על דירוג פנימי.
המטולוגיה קרישת דם
פרופ' בנימין ברנר , מומחה בהמטולוגיה וקרישה, מנהל המערך ההמטולוגי והשתלות מח עצם ומנהל היחידה לקרישת דם במרכז הרפואי רמב"ם
פרופ' אורי מרטינוביץ , מומחה בקרישת דם ובהמופיליה, מנהל המרכז הארצי להמופיליה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר
פרופ' אעידה עינבל , מומחית בהמטולוגיה וקרישה, מנהלת המרפאה ההמטולוגית והיחידה למחלות קרישה בבית החולים בילינסון
פרופ' גילי קנת, מומחית בקרישת דם בילדים, מנהלת היחידה לקרישת דם במרכז הארצי להמופיליה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר
את הרשימה המלאה ניתן להוריד בקובץ PDF. גודל הקובץ: 4.3MB. להורדה
בפירסום הרשימה אין משום המלצה כלשהיא של פורטל המופיליה או עורכו, לגבי הרופאים האמורים, והיא מפורסמת כאן לנוחיות הגולשים בלבד.

תודות וקרדיטים יצירת קשר פניה למנהל האתר פרסום באתר רופא כונן 03-5302409  
© כל הזכויות שמורות לאלי וישניצר