English תנאי שימוש הודעות מפת האתר פורום צור קשר דף הבית  
דף הבית חדשות ודיווחים  חדשות מהארץ ומהעולם  ™ROCTAVIAN טיפול גנטי להמופיליה A אושר ע"י EC


 

הקדמה :

טיפול גנטי חדש לחולי המופיליה A בשם ™ROCTAVIAN של חברת BioMarin אושר לראשונה ע"י הנציבות האירופית (EC) 

המרכז הארצי להמופיליה השתתף בניסוי של ביומרין

תודה לד"ר תמי ברזני ברוטמן שהביאה את המידע החשוב
 

טיפול גנטי ראשון למבוגרים עם המופיליה A חמורה, ™ROCTAVIAN של BioMarin (valoctocogene roxaparvovec), מאושר על ידי הנציבות האירופית (EC )

מאתר היצרנית ביומרין 
סן רפאל, קליפורניה, יום רביעי, 24 באוגוסט, 2022
הכתבה במקור באנגלית: https://investors.biomarin.com/2022-08-24-First-Gene-Therapy-for-Adults-with-Severe-Hemophilia-A,-BioMarins-ROCTAVIAN-TM-valoctocogene-roxaparvovec-,-Approved-by-European-Commission-EC

  • שומר על ייעוד תרופת יתום באיחוד האירופי ומספק 10 שנים של בלעדיות בשוק
  • תועלת משמעותית על פני טיפולים קיימים עבור חולים עם המופיליה A חמורה באיחוד האירופי בהתבסס על קביעת EMA לתרופות יתומות

ביומרין הודיעה היום כי הנציבות האירופית (EC) העניקה אישור שיווק מותנה (CMA) לטיפול גנטי (ROCTAVIAN™ (valoctocogene roxaparvovec לטיפול בהמופיליה A חמורה (מחסור מולד פקטור (VIII) בחולים מבוגרים ללא היסטוריה של מעכבי פקטור VIII וללא נוגדנים ניתנים לזיהוי לנגיף סרוטיפ 5 (AAV5) הקשור לאדנו. ה-EC גם אישר את המלצת EMA ל-Roctavian לשמור על ייעוד תרופת יתום, ובכך להעניק תקופה של 10 שנים של בלעדיות בשוק. המלצת EMA ציינה שאפילו לאור הטיפולים הקיימים, Roctavian עשויה להציע יתרון משמעותי לאלה הסובלים מהמופיליה A חמורה. העירוי החד-פעמי הוא הטיפול הגנטי המאושר הראשון להמופיליה A ופועל על ידי אספקת גן פונקציונלי שנועד לאפשר לגוף לייצר את פקטור VIII בעצמו ללא צורך בהמשך טיפול מונע נגד המופיליה, ובכך לפטור מהמטופלים את הנטל הטיפולי שלהם. ביחס לטיפולים הקיימים כיום. לאנשים עם המופיליה A יש מוטציה בגן האחראי לייצור פקטור VIII, חלבון הכרחי לקרישת דם.

ההערכה היא שיותר מ-20,000 מבוגרים סובלים מהמופיליה A חמורה ביותר מ-70 מדינות באירופה , המזרח התיכון ואפריקה . מתוך 8,000 מבוגרים עם המופיליה A חמורה ב-24 המדינות בתוך טביעת הרגל של ביומרין המכוסה על ידי אישור ה-EMA של היום, יש כ-3,200 חולים שקיבלו Roctavian.  ביומרין צופה גישה נוספת ל-™ROCTAVIAN עבור חולים מחוץ לאיחוד האירופי באמצעות מכירת מטופלים עם שם המבוסס על אישור סוכנות התרופות האירופית (EMA) במדינות במזרח התיכון , אפריקה ואמריקה הלטינית , ומצפה שרישיון ה-EMA יקל על רישום בשווקים נוספים.

"אישור זה באיחוד האירופי מייצג פריצת דרך רפואית בטיפול בחולים עם המופיליה A חמורה, המרחיב את השיח בין מטופל לרופא על בחירת הטיפול כך שיכלול כעת עירוי חד פעמי המגן מדימומים למשך מספר שנים", אמר פרופסור. יוהנס אולדנבורג , מנהל המכון להמטולוגיה ניסויית ורפואת עירוי ומרכז ההמופיליה במרפאת האוניברסיטה בבון, גרמניה . "זה מרגש לדמיין את האפשרויות של טיפול גנטי מאושר זה, שהוכיח הפחתה משמעותית ומתמשכת בדימום עבור מטופלים, שעלולים להשתחרר מהעומס של עירוי קבוע."

"אישור רוקטביאן באירופה הוא אבן דרך היסטורית ברפואה והוא בנוי על כמעט ארבעה עשורים של גילוי מדעי, חדשנות והתמדה. אנו מודים לנציבות האירופית על ההכרה בערכו של רוקטביאן כטיפול גנטי ראשון בהמופיליה A, הישג שאנו מאמינים בו. ישנה את האופן שבו אנשי מקצוע בתחום הבריאות וקהילת המטופלים חושבים על טיפול בהפרעות דימומים", אמר ז'אן ז'אק בינאימה, יו"ר ומנכ"ל ביומרין. "אנו אסירי תודה למטופלים, לחוקרים ולקהילה, שהקדישו מזמנם ומאמצים להישג זה וששאיפותיהם סיפקו את הכוח המניע מאחורי הפיכת הטיפול החד-פעמי הזה למציאות."

ה-EC ביסס את החלטתה על מידע משמעותי מתוכנית הפיתוח הקליני של רוקטביאן, הטיפול הגנטי הנחקר ביותר בהמופיליה A, כולל תוצאות של שנתיים ממחקר שלב 3 GENER8-1 העולמי. מחקר GENEr8-1 שלב 3 הדגים בקרת דימומים יציבה ועמידה, כולל הפחתה בשיעור הדימום הממוצע השנתי (ABR) ובקצב העירוי השנתי הממוצע של פקטור VIII. בנוסף, הנתונים כללו ארבע שנים וחמש של מעקב מקבוצת המינון של 6e13 vg/kg ו-4e13 vg/kg, בהתאמה, במחקר המתמשך של הסלמה במינונים שלב 1/2. ביומרין התחייבה להמשיך לעבוד עם הקהילה הרחבה יותר ועם ה- EMA כדי לנטר את ההשפעות ארוכות הטווח של הטיפול. מידע המוצר יהיה זמין בקרוב באתר EMA תחת הכרטיסייה תרופות. חפשו "ROCTAVIAN" ובחרו ב-"Human Medicine European Public assessment Report (EPAR): Roctavian. לאחר מכן בחרו "Product Information" בתוכן העניינים ולאחר מכן בחרו "Roctavian: EPAR – Product Information".

אישור שיווק מותנה (CMA) מכיר בכך שהתרופה ממלאת צורך רפואי לא מסופק על סמך הערכת תועלת-סיכון חיובית, וכי התועלת לבריאות הציבור מהזמינות המיידית בשוק גוברת על אי הוודאות הגלומה בעובדה שמידע נוסף עדיין נדרש. ביומרין תספק נתונים נוספים ממחקרים מתמשכים בתוך לוחות זמנים מוגדרים כדי לאשר שהיתרונות ממשיכים לעלות על הסיכונים, בהתבסס על מה שכבר מהווה את חבילת הנתונים הקליניים הגדולה ביותר עבור ריפוי גנטי בהמופיליה A. המרה לאישור שיווק סטנדרטי תהיה מותנית באספקת נתונים נוספים ממחקרים קליניים מתמשכים של רוקטביאן, כולל מעקב ארוך טווח אחר מטופלים שנרשמו לניסוי המרכזי GENEr8-1.

ייעוד תרופת יתום שמור לתרופות המטפלות במחלות נדירות (המשפיעות על לא יותר מחמישה מתוך 10,000 אנשים באיחוד האירופי), מסכנות חיים או מתישות כרוניות. תרופות יתומות מורשות נהנות מעשר שנים של בלעדיות בשוק, המגנות עליהן מתחרות עם תרופות דומות בעלות אותה התוויה טיפולית, שלא ניתן לשווק במהלך תקופת הבלעדיות.

ביומרין נותרה מחויבת להביא את הרוקטביאן לחולים מתאימים עם המופיליה A חמורה בארצות הברית ומכוונת להגשה מחדש של בקשה לרישיון ביולוגי (BLA) עבור רוקטביאן עד סוף ספטמבר 2022 . בדרך כלל, הגשות חוזרות של BLA עוקבות אחר הליך סקירה של שישה חודשים. עם זאת, החברה צופה כי ייתכן שיהיה צורך בשלושה חודשים נוספים של סקירה בהתבסס על מספר קריאות הנתונים שיופיעו במהלך ההליך.

תוכנית קלינית חזקה
לביומרין יש מספר מחקרים קליניים בעיצומם בתכנית הטיפול הגנטי המקיפה לטיפול בהמופיליה A. בנוסף למחקר שלב 3 העולמי GENEr8-1 ומחקר הסלמה במינון שלב 1/2 המתמשך, החברה עורכת גם שלב 3B , מחקר פתוח עם זרוע אחת, להערכת היעילות והבטיחות של רוקטביאן במינון של 6e13 vg/kg עם קורטיקוסטרואידים מניעתיים באנשים עם המופיליה A (מחקר 270-303). כמו כן נמשכים מחקר שלב 1/2 עם מינון 6e13 vg/kg של רוקטביאן באנשים עם המופיליה A עם נוגדנים AAV5 קיימים (מחקר 270-203) ומחקר שלב 1/2 עם מינון 6e13 vg/kg של רוקטביאן באנשים עם המופיליה A עם נוגדנים לפקטור VIII פעילים או קודמים (מחקר 270-205).

סיכום בטיחות
בסך הכל, מינון בודד של 6e13 vg/kg של רוקטביאן נסבל היטב ללא תופעות לוואי הקשורות לטיפול מושהה. תופעות הלוואי השכיחות ביותר הקשורות לרוקטביאן התרחשו בשלב מוקדם וכללו תגובות חולפות הקשורות לעירוי ועלייה קלה עד מתונה באנזימי כבד ללא תופעות קליניות ארוכות טווח. עלייה ב-Alanine aminotransferase (ALT) (113 משתתפים, 80%), בדיקת מעבדה של תפקודי כבד, נותרה התגובה השלילית השכיחה ביותר של התרופה. תגובות לוואי אחרות כללו עלייה של אספרטאט אמינוטרנספראז (AST) (95 משתתפים, 67%), בחילות (52 משתתפים, 37%), כאבי ראש (50 משתתפים, 35%) ועייפות (42 משתתפים, 30%). אף משתתף לא פיתח נוגדנים לפקטור VIII, אירועים תרומבואמבוליים או ממאירות הקשורה לרוקטביאן.

על המופיליה A
אנשים החיים עם המופיליה A חסרים חלבון פקטור VIII מתפקד מספיק כדי לעזור להם להקריש דם והם נמצאים בסיכון לדימומים כואבים ו/או עלולים לסכן חיים מפציעות קלות אפילו. בנוסף, אנשים עם הצורה החמורה ביותר של המופיליה A (רמות פקטור VIII <1%) חווים לעתים קרובות דימומים כואבים וספונטניים לתוך השרירים או המפרקים שלהם. אנשים עם הצורה החמורה ביותר של המופיליה A מהווים כ-50 אחוז מאוכלוסיית ההמופיליה A. אנשים עם המופיליה A עם מחלה בינונית (פקטור VIII 1-5%) או קלה (פקטור VIII 5-40%) מראים נטייה מופחתת מאוד לדימום. אנשים עם המופיליה A חמורה מטופלים במשטר מניעתי של עירוי פקטור VIII תוך ורידי הניתנות 2-3 פעמים בשבוע (100-150 עירוי בשנה) או נוגדן חד שבטי דו-ספציפי המחקה את הפעילות של פקטור VIII הניתנת 1-4 פעמים בחודש. (12-48 חליטות בשנה). למרות משטרים אלה, אנשים רבים ממשיכים לחוות דימומים פורצי דרך, וכתוצאה מכך לנזק מתקדם ומחליש למפרקים, אשר יכול להיות בעל השפעה רבה על איכות חייהם.

המופיליה A, הנקראת גם מחסור בפקטור VIII או המופיליה קלאסית, היא הפרעה גנטית מקושרת כרומוזום X הנגרמת מפקטור VIII חסר או פגום, חלבון קרישה. למרות שהיא עוברת מההורים לילדים, כ-1/3 מהמקרים נגרמים ממוטציה ספונטנית, מוטציה חדשה שלא עברה בתורשה. כ-1 מתוך 10,000 אנשים חולים בהמופיליה A.

על ביומרין BioMarin
ביומרין היא חברת ביוטכנולוגיה עולמית המפתחת וממסחרת טיפולים חדשניים עבור אנשים עם מחלות גנטיות ומצבים רפואיים חמורים ומסכני חיים. החברה בוחרת מועמדים למוצרים למחלות ומצבים המייצגים צורך רפואי משמעותי שלא נענה, בעלי ביולוגיה מובנת היטב ומספקים הזדמנות להיות ראשונים לשוק או להציע הטבה משמעותית על מוצרים קיימים. הפורטפוליו של החברה מורכב משמונה מוצרים מסחריים ומספר מועמדים למוצרים קליניים ופרה-קליניים לטיפול במחלות שונות.
למידע נוסף, בקר בכתובת 
www.biomarin.com .

מידע צופה פני עתיד
הודעה לעיתונות זו מכילה הצהרות צופות פני עתיד לגבי הסיכויים העסקיים של BioMarin Pharmaceutical Inc. (BioMarin), כולל ללא הגבלה, הצהרות לגבי: מספר המבוגרים ברחבי אירופה , המזרח התיכון ואפריקה שנפגעים מהמופיליה A חמורה; מספר המבוגרים במדינות שנמצאות בטביעת הרגל של ביומרין המכוסות באישור ה-
EMA, הסובלים מהמופיליה A חמורה ומיועדים לרוקטביאן. ביומרין צופה גישה נוספת לרוקטביאן עבור חולים מחוץ לאיחוד האירופי באמצעות מכירת מטופלים עם שם המבוסס על אישור EMA במדינות במזרח התיכון , אפריקה ואמריקה הלטינית והציפייה שרישיונות שוק נוספים יתאפשרו על ידי רישיון EMA; הפוטנציאל של רוקטביאן להיות עירוי חד פעמי המגן על המטופלים מדימומים למשך מספר שנים ומשחרר אותם מהעומס של עירויים קבועים; רוקטביאן עשוי להציע יתרון משמעותי לאלה הסובלים מהמופיליה A חמורה; רוקטביאן עשוי לשנות את האופן שבו אנשי מקצוע בתחום הבריאות וקהילת המטופלים חושבים על טיפול בהפרעות דימום; התוכניות של ביומרין לספק נתונים נוספים ממחקרים מתמשכים בתוך לוחות זמנים מוגדרים כדי לאשר שהיתרונות של רוקטביאן ממשיכים לעלות על הסיכונים; המרת ה-CMA של רוקטביאן לאישור שיווק סטנדרטי; התוכניות של ביומרין להגיש מחדש BLA עבור רוקטביאן ל-FDA עד סוף ספטמבר 2022; ומשך הליך הבדיקה של ה-FDA של הגשת BLA מחדש של ביומרין עבור רוקטביאן. הצהרות צופות פני עתיד אלו הן תחזיות וכרוכות בסיכונים ואי ודאויות כך שהתוצאות בפועל עשויות להיות שונות מהותית מהצהרות אלו. סיכונים ואי ודאויות אלו כוללים, בין היתר: תוצאות ותזמון של מחקרים פרה-קליניים נוכחיים ומתוכננים וניסויים קליניים של רוקטביאן; נתונים נוספים מהמשך הניסויים הקליניים של רוקטביאן, כל אירוע לוואי פוטנציאלי שנצפה במעקב המתמשך אחר המשתתפים בניסויים הקליניים; התוכן והתזמון של החלטות של ה-FDA, ה-EC ורשויות רגולטוריות אחרות, לרבות החלטות להענקת רישומי שיווק נוספים על סמך רישיון EMA; התוכן והעיתוי של החלטות של ועדות אתיקה מקומיות ומרכזיות לגבי הניסויים הקליניים;

היכולת שלנו לייצר בהצלחה את רוקטביאן עבור הניסויים הקליניים ומסחרית; והיכולת שלנו לספק את הנתונים הנוספים ממחקרים קליניים מתמשכים של רוקטביאן כדי לתמוך בהמרה מ-CMA לאישור שיווק סטנדרטי; ואלו והגורמים המפורטים בהגשות של ביומרין לרשות ניירות ערך (SEC), כולל, ללא הגבלה, הגורמים הכלולים תחת הכיתוב "גורמי סיכון" בדוח הרבעוני של ביומרין בטופס 10-Q עבור הרבעון שהסתיים 30 ביוני 2022, מכיוון שגורמים כאלה עשויים להתעדכן על ידי כל דוחות הבאים. בעלי המניות מתבקשים לא להסתמך יתר על המידה על הצהרות צופות פני עתיד, המתייחסות רק לתאריך זה. ביומרין אינה מחויבת, ומתנערת במפורש מכל מחויבות לעדכן או לשנות כל הצהרה צופה פני עתיד, בין אם כתוצאה ממידע חדש, אירועים עתידיים או אחרת.

BioMarin® הוא סימן מסחרי רשום של BioMarin Pharmaceutical Inc ו-™ROCTAVIAN הוא סימן מסחרי של BioMarin Pharmaceutical Inc.

 

אנשי קשר:

 

כלי תקשורת משקיעים
דברה צ'רלסוורת טרייסי מקארטי

     BioMarin Pharmaceutical Inc.

BioMarin Pharmaceutical Inc.

     (415) 455-7451

(415) 455-7558

המקור BioMarin Pharmaceutical Inc.


הערות ותובנות מאת ד"ר תמי ברזני ברוטמן - מנהלת מחקרים קליניים במרכז הארצי להמופיליה בביה"ח ע"ש שיבא בתל השומר

התרופה טרם נרשמה בישראל ולהכניסה לסל התרופות יקח זמן רב. (לפקטורים רקומביננטים בעלות נמוכה הרבה יותר לקח 20 שנה להיכנס לסל התרופות עבור מבוגרים)

מי שמעוניין כדאי לו לנסות מחקר קליני פאזה 3. אנחנו עושים סקרינינג להמופיליה A ריפוי גנטי עם ספארק 5 עברו סקרינינג ונמצאו לא מתאימים בגלל AAV חיובי 1 נמצא מתאים

וכידוע עם ביומארין כבר ב-2019 עברו דוזינג 5 והם כבר 3 שנים במעקב

האפשרות של השתתפות במחקר קליני פאזה 3 למי שמעוניין לבדוק התאמתו הינה אופציה (כרגע עושים סקירה להמופיליה A עם חברת ספארק)

המופיליה B כרגע לא פתוח

לבדיקת האפשרות להשתתפות במחקר קליני המופיליה A ניתן לפנות לד"ר תמי ברזני ברוטמן באימייל Tami.Barazani-Brutman@sheba.health.gov.il או בטלפון

פירוש מושגי יסוד:

תרופה יתומה

http://www.orpha.net/national/IL-HE/index/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA/

תרופות יתומות נועדו לטפל במחלות כל כך נדירות, שאפילו המשקיעים נמנעים מלפתח אותן בתנאי השיווק הרגילים. הסיבה לכך הינה גודלו הקטן של השוק לתרופות אלו, אשר לא מאפשר למשקיעים לקבל בחזרה את הון ההשקעה על המחקר והפיתוח של המוצר.

חולים עם מחלות נדירות לא יכולים להישאר בשולי התקדמות המדע הרפואי - יש להם את אותן הזכויות לקבל טיפול כמו למטופל אחר. כדי לעודד מחקר ופיתוח במגזר התרופות היתומות, רשויות ציבוריות ישמו תמריצים לתעשיית הבריאות והביוטכנולוגיה. התהליך החל בשנת 1983 בארצות הברית עם אימוץ החוק לתרופות יתומות, ואחריה ביפן ובאוסטרליה בשנת 1993 ו-1997. בהמשך, גם באיחוד האירופי יושמה מדיניות משותפת בנוגע לתרופות יתומות במדינות החברות בה החל משנת 1999.

הנציבות האירופית EC
(מתוך ויקיפדיה)

הנציבות האירופית (באנגלית: The European Commission) היא הרשות המבצעת של האיחוד האירופי והיוזמת של מרבית חוקיו (מה שהופך אותה גם לחלק מהרשות המחוקקת של האיחוד). כמו כן אחראית הנציבות על קיום אמנות האיחוד וניהולו השוטף.

הנציבות מתפקדת כממשלה ביצועית, כלומר אינה עוסקת בקביעת מדיניות-העל של האיחוד האירופי אלא מיישמת את ההחלטות שמתווה המועצה האירופית (המורכבת ממנהיגי מדינות האיחוד). עם זאת, לחבריה יש סמכויות ביצועיות נרחבות. לפיכך, מצויה הנציבות במצב ביניים בין ממשלה ריבונית (כמו במשטר פרלמנטרי) לבין ממשלה במשטר נשיאותי (למשל ממשלת צרפת).

הנציבות אמונה על העדפת האינטרסים של האיחוד האירופי על פני האינטרסים של המדינות החברות באיחוד. כך, הנציבים אינם רשאים לקבל הוראה כלשהי מממשלותיהם (שהן אלה שמינו אותם לתפקידם), וכאשר הם נדרשים להצביע על הצעות שונות בתוך הנציבות, הם עורכים הצבעה חשאית.

הנציבות משמשת כמעין ממשלה, ותפקודה כפוף לביקורת הפרלמנט האירופי, הרשאי להצביע אי אמון קולקטיבי נגד הנציבות כולה וכך לגרום לפיטוריה. כמו כן, בית הדין של הקהילה רשאי לכפות את התפטרותו של נציב אשר מעל בתפקידו או שהפסיק להיות כשיר לתפקיד.

הסוכנות האירופית לתרופות  EMA
(מתוך ויקיפדיה)

הסוכנות האירופית לתרופות (באנגלית: The European Medicines Agency, בראשי תיבות: EMA) היא סוכנות רגולציה של האיחוד האירופי להערכת מוצרים רפואיים ותרופות. מקום מושבה הוא באמסטרדם.

הסוכנות הוקמה ב־1995 במימון האיחוד האירופי והתעשייה הפרמצבטית, זאת בניסיון להגביר את שיתוף הפעולה ולשפר את הסנכרון בין גופי הרגולציה הקיימים במדינות האיחוד. בין התופעות עימן ביקשו המייסדים להתמודד היו הפרוטקציוניזם במנהלי אישור התרופות השונים, שבהם תרופות מתחרות לתרופות בייצור מקומי לא אושרו לעיתים, והעלויות הגבוהות שהושתו על חברות התרופות שנאלצו להגיש בקשות אישור במספר רב של גופים. הדיונים בין הממשלות השונות על הקמת הסוכנות ארכו כ־7 שנים.

EMA מגנה על בריאות הציבור ובעלי החיים ב־28 מדינות חברות באיחוד האירופי, כמו גם במדינות האזור הכלכלי האירופי (EEA), במטרה שכל התרופות הקיימות בשוק האיחוד האירופי הן בטוחות, יעילות ואיכותיות. היא גם ממלאת גם תפקיד בתמיכה במחקר וחדשנות בענף התרופות, ומקדמת חדשנות ופיתוח תרופות חדשות על ידי חברות מיקרו, קטנות ובינוניות אירופאיות. הוועדות המדעיות של EMA מספקות המלצות עצמאיות לגבי תרופות לשימוש אנושי ווטרינרי, על בסיס הערכה מדעית מקיפה של נתונים.

הסוכנות מקבילה בפעולתה באופן חלקי למנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), אך בניגוד ל־FDA, המבנה שלה אינו ריכוזי.

תודות וקרדיטים יצירת קשר פניה למנהל האתר פרסום באתר רופא כונן 03-5302409  

© כל הזכויות שמורות לאלי וישניצר